om pj press

PJ Press’ redaktion består af Rasmus Lippmann Nikolajsen og Julie Sten-Knudsen. Vi kan kontaktes på pjpressdk@gmail.com. Vi udgiver også digte på andre forlag, men på PJ Press udgiver vi en særlig del af vores egen produktion, nemlig det man kunne kalde funden tekst* eller readymade-digte.

Der er indtil videre udkommet tre håndsyede hæfter i serien:

– måske vil det hele vende på et tidspunkt. giro d’italia-digte (2016)

– love. grunge-digte (2017)

– jeg drømte om at få den østlige takvinge at se igen. sommerfugledigte (2020)

Hæfterne indeholder tekster vi har indsamlet i nettets endeløse strøm af informationer, refleksioner og følelsesudbrud og bearbejdet let til de fremstår som digte. Det er ikke tekster vi har ledt efter, men tekster vi er faldet over, og som indeholder et drama vi ikke har kunnet slippe igen. Man kunne også kalde hæfterne for fanpoesi. De handler om ting der har fascineret, forundret og rørt os.

www.facebook.com/pjpressdk


* Objet trouvé, (fr. ‘funden genstand’), genstand, fx fra naturen eller hverdagslivet, der af en kunstner udstilles som kunstværk eller sættes ind i en kunstnerisk sammenhæng. Som de første nedbrød kubister og dadaister det traditionelle skel mellem kunst og virkelighed med objets trouvés eller readymades som fx Marcel Duchamps pissoirkumme, udstillet som Fontæne (1917). Hessellund, Birgit: objet trouvé i Den Store Danske på lex.dk.